Nopeat ja helpot maksut

Visa lähimaksu on nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa jokapäiväiset ostokset. Oli sitten kyseessä pikainen lounas, nopea noutokahvi tai jos haluat tehdä ostokset supersujuvasti, sinun tarvitsee vain täpätä ja maksaa. Olitpa ostamassa terveellistä smoothieta tuplanopeasti kuten olympiaedustaja Roope tai matkalla töihin kahvinhimon yllättäessä, Visan avulla maksat helposti ja nopeasti. Täppäät vain maksupäätettä maksaaksesi 25 € tai vähemmän maksavat ostokset tai käytät matkapuhelinta kalliimpiin ostoksiin.

Kortillasi

Lähimaksu toimii kaikkilla korteilla, joissa on lähimaksusymboli. PIN-koodia ei tarvita, maksat vain koskettamalla maksupäätettä Visa-kortillasi. Täppääminen, nopea ja helppo tapa maksaa.

Matkapuhelimellasi

Lisäät vain Visa-korttisi ja sen jälkeen voit täpätä ja maksaa älypuhelimellasi. Puhelimen on oltava NFC-tuella varustettu, iOS 6 tai myöhemmän mallin älypuhelin. Mobiilimaksua voit käyttää myös yli 25 € ostoksiin, riippuen jälleenmyyjästä ja pankistasi.

Siellä missä sinäkin

Lähimaksua voit käyttää erilaisilla laitteilla, oli sitten kyseessä älykello, aktiivisuusranneke, älyavain tai maksutarra. Maksa vaivattomasti kaikilla käyttämällä Visa lähimaksua.

Mitä voit ostaa Visa lähimaksulla?
Vaikka mitä.

 

Täppää & Maksa yli €25 ostokset älypuhelimellasi

Nyt voit tehdä ostoksia laskematta yhteen ostoksesi shoppailun aikana. Pankista ja jälleenmyyjästä riippuen, sinun on nyt mahdollista maksaa yli 25 € ostokset älypuhelimellasi. Lähimaksun yläraja on yhä 25 €. Turvallisuuden varmistamiseksi, kaikki yli 25 € ostokset vaativat tunnistautumisen, joko käyttämällä salasanalla varustettua älypuhelinta tai näppäilemällä PIN-koodi. Lue lisää lähimaksusta Visa-kortilla

Täällä voit maksaa Visa lähimaksulla

Visa-kortilla voit täpätä ja maksaa sekä Suomessa että ulkomailla millä tahansa maksupäätteellä, jossa näet lähimaksusymbolin:

Yleisimpiä kysymyksiä

Open all

Miten saan Visa-kortin, jossa on lähimaksuominaisuus?

Lähimaksukorttien yleistyessä pankit ja muut korttien myöntäjät päivittävät tietyn tyyppiset Visa-kortit automaattisesti ja lähettävät uudet kortit asiakkaille. Vaihtoehtoisesti asiakkaalle tarjotaan uutta Visa-korttia, mikä tapahtuu normaalisti silloin, kun nykyisen kortin voimassaoloaika päättyy.

Osa pankeista voi ottaa käyttöön uuden tyyppisiä Visa-kortteja, joissa on lähimaksutoiminto. Voit hakea tällaista korttia samalla tavalla kuin muitakin Visa-kortteja.

Kysy lisätietoja lähimaksuominaisuudella varustetusta Visa-kortista pankistasi.

Kuinka turvallinen Visa lähimaksu on?

Visa lähimaksu toimii samalla tekniikalla kuin muutkin Visa-kortit. Siinä on siru ja PIN-koodi, ja lähimaksun rajana on 25 euroa ilman PIN-koodia. Lähimaksun turvallisuutta lisää se, että sinua pyydetään välillä antamaan PIN-koodi myös lähimaksuominaisuutta käytettäessä sekä silloin kun maksun summa ylittää 25 euroa.

Korteissa on tekniikka, jossa sirua käytetään luomaan yksilöllisiä kryptogrammeja (eräänlainen palapeli, joka koostuu lyhyestä salatusta tai koodatusta tekstistä) ja sähköisistä allekirjoituksista, jotka suojaavat maksujasi. Sähköiset allekirjoitukset muistuttavat paljon käsin kirjoitettuja allekirjoituksia, mutta niitä on paljon vaikeampaa kopioida.

Jos kortti katoaa tai varastetaan, tilisi on suojattu menetyksiltä huijaustapauksissa edellyttäen, että olet noudattanut varovaisuutta kortin käytössä ja otat yhteyttä pankkiisi niin pian kuin mahdollista, kun huomaat kortin kadonneen.

Miten lähimaksuominaisuudella varustettu Visa-kortti on suojattu väärinkäytöltä?

AKaikissa lähimaksuominaisuudella varustetuissa Visa-korteissa on erittäin turvallinen siru. Siruun liittyy useita kortin turvallisuutta suojaavia toimintoja, ja siru on turvallisesti yhteydessä maksupäätteeseen.

Jotta maksutapahtuma toteutuu, lähimaksuominaisuudella varustetun Visa-kortin tulee olla yhteydessä maksupäätteeseen, jossa on lähimaksuominaisuus. Kortin yksityisten tai salattujen avainten avulla muodostetaan sähköinen kertakäyttöinen allekirjoitus ja kryptogrammi. Tämän ansiosta kortti on yhtä turvallinen kuin tavallinen sirulla tehtävä maksutapahtuma, jossa näppäillään PIN-koodi.

Turvamekanismien ansiosta henkilötietoja ei voi siepata kortilta.

Voinko maksaa vahingossa toisen henkilön ostokset, jos olen lähellä lähimaksuominaisuudella varustettua maksupäätettä?

Et. Ensinnäkin kortin tulee olla hyvin lähellä maksupäätettä. Periaatteessa korttia tulee pitää lukijaa vasten, jotta maksu onnistuu.

Lisäksi myyjän tulee ensin syöttää maksun summa, jotta voit hyväksyä sen. Tämän jälkeen korttia tulee pitää maksupäätteen lähellä kauemmin kuin puolen sekunnin ajan.

Maksupäätteen lähimaksulukija on aktiivinen vain niiden sekuntien ajan, jolloin pidät korttia lukijan vieressä. Kun maksu on suoritettu, lähimaksulukija sammuu.

Mitä tapahtuu, Visa lähimaksukortti katoaa tai varastetaan?

Vaikka maksutapahtuma näyttää varsin helpolta, lähimaksuominaisuudella varustettu Visa-kortti on suojattu monella tavalla.

Kaikki Visa-kortteja myöntävät pankit ovat asettaneet rajan sille, kuinka monta lähimaksutapahtumaa voidaan tehdä, ennen kuin kortin haltijaa pyydetään hyväksymään maksu käyttämällä sirua ja PIN-koodia. Jos käytät Visa-kortin lähimaksua usein, olet ehkä jo huomannut, että sinua pyydetään aika ajoin antamaan PIN-koodi sen varmistamiseksi, että olet kortin omistaja.

Aivan kuten kaikissa muissakin Visa-kortilla tehtävissä maksutapahtumissa, pankki tarkkailee rutiininomaisesti epätavallisia maksutapahtumia, jotka voivat olla merkki siitä, että korttia käyttää joku muu kuin kortin omistaja. Suojaustaso on sama kuin kaikissa muissakin Visa-korteissa.

Jos kortti katoaa tai varastetaan, sinun tulee ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä pankkiisi. Jos lähimaksuominaisuudella varustettu Visa-kortti joutuu väärinkäytön kohteeksi, et menetä rahoja edellyttäen, että olet noudattanut kortin käytössä varovaisuutta ja ilmoitat kortin katoamisesta pankkiisi heti huomatessasi katoamisen.*

* Pankin ehdoista riippuen.

Voidaanko Visa lähimaksukortin tietoja muuttaa tietämättäni?

Ei, tietosi ovat turvassa. Vain pankkisi voi muuttaa tai päivittää kortin tietoja.

Jos minulla on kaksi lähimaksuominaisuudella varustettua korttia, voiko maksupääte lukea molemmat yhtä aikaa?

Ei. Visa-kortin lähimaksutekniikassa on toiminto, joka varmistaa, että jos kahta korttia pidetään maksupäätteellä yhtä aikaa, suoritetaan vain yksi maksutapahtuma.

Jos lähimaksupäätteen lukija havaitsee useampia kortteja, se voi pyytää valitsemaan, mitä korttia haluat käyttää. Tietyssä tapauksessa koko maksu saatetaan mitätöidä.

Jos sinulla on useita lähimaksuominaisuudella varustettuja kortteja, sinun kannattaa aina ottaa esille se kortti, jolla haluat maksaa, ja antaa toisen kortin olla taskussa tai lompakossa.

Mitä tapahtuu, jos seison lähimaksua käyttävän henkilön vieressä? Voidaanko maksu veloittaa vahingossa minun kortiltani?

Ei. Jotta maksutapahtuma toteutuu, kortin tulee olla hyvin lähellä kortinlukijaa.

Mitä tapahtuu, jos vien kortin lukijan viereen vahingossa kaksi kertaa? Veloitetaanko summa kortiltani kahdesti?

Ei. Voit maksaa yhden maksutapahtuman vain kerran. Maksupääte ei hyväksy kahta maksua samasta maksutapahtumasta, aivan kuten sirua ja PIN-koodia käytettäessä.

Onko korttipetosten määrä kasvanut sen jälkeen, kun Visa lähimaksu otettiin käyttöön?

Ei. Visa lähimaksu on epäilemättä erittäin turvallinen. Kortissa käytettävän sirun ja PIN-tekniikan ansiosta korttipetokset ovat vähentyneet huomattavasti viimeisten 10 vuoden aikana. Kaikki kortin sisältämät turvaominaisuudet tekevät lähimaksutekniikasta huomattavasti haastavamman huijareille.

Voiko huijari, jolla on väärennetty lähimaksupääte, varastaa korttini avulla rahaa tililtäni seisomalla lähelläni?

Nykyisin huijarit yrittävät saada käsiinsä kaikkia korttitietoja. Ainoat tiedot, jotka huijarit voivat saada selville lähimaksuominaisuudella varustetuista korteista, ovat kortin numero, kortin voimassaolon päättymispäivä ja joissakin tapauksissa kortin haltijan nimi. Nämä tiedot löytyvät myös kortin etupuolelta.

Huijarit eivät voi hyödyntää näitä tietoja mihinkään. Korttipetokseen tarvitaan erittäin hyvin suojattuja tietoja, kuten CVV-koodi (kortin takana oleva kolminumeroinen turvakoodi), PIN-koodi, Verified by Visa -salasana, kortin turvakoodit, laskutusosoite ja muut salatut turvatiedot. Mitään näistä tarvittavista tiedoista ei voida lukea lähimaksuominaisuudella varustetusta kortista.

Onko tilini suojattu, jos Visa lähimaksukorttiani käytetään väärin?

Visa-kortin käyttäjänä tilisi on suojattu. Pankki turvaa tilisi samalla tavalla kuin kaikissa muissakin Visa-kortilla tehdyissä maksutapahtumissa. Jos kortti katoaa tai varastetaan, pankki estää kortin käytön heti kun ilmoitat kortin kadonneeksi.

*Katso pankin ehdot ja ohjeet siitä, mitä sinun tulee tehdä, jos korttisi katoaa tai jos huomaat, että sitä on käytetty väärin.

Miten käytän Visa lähimaksua?

Visa lähimaksun käyttö on hyvin helppoa.

Katso ohjeet täältä.

Missä voin käyttää Visa lähimaksua?

Visa lähimaksua voidaan käyttää lukemattomissa paikoissa koko Euroopassa, Suomi mukaan lukien.

Lue lisää täältä.

Katso, onko maksupaikassa lähimaksusymboli.