Valmiina,
kun sitä tarvitset.

Visa ja Apple Pay. Nyt voit maksaa Visalla uudella tavalla. Yksinkertaisesti, turvallisesti ja vaivattomammin kuin koskaan ennen.


Luotu pitämään sinut liikkeessä.

Apple Payhin liitetty Visa-kortti tarkoittaa, että olet valmis maksamaan silloin kun tarvitaan. Voit käyttää Visa-korttiasi iPhonellasi tai Apple Watchillasi jokapäiväisiin ostoksiisi.

Apple Pay käyttää lähimaksuteknologiaa ja ainutlaatuisia turvallisuusominaisuuksia, jotta voit maksaa helposti ja turvallisesti. Lisäät vain Visa-korttisi tiedot Apple Pay:hin iPhone, Apple Watch, iPad ja Mac.

Innovatiivinen Touch ID ja Visan turvallisuus tarkoittavat, että maksukorttisi maksu- ja muut tiedot ovat aina turvassa. Rekisteröidyttyäsi voit alkaa maksaa vaivattomasti joko lähimaksupäätteissä tai mobiiliapplikaatioissa.

How does it work?

Aina yksinkertaista

Käytön aloitus on helppoa. Jos sinulla on jo Visa-kortti lisättynä iTunes-tiliin, avaat vain Wallet-applikaation, syötät Visa-kortin takaa löytyvän turvaluvun ja seuraat ohjeita. Voit myös lisätä uuden kortin manuaalisesti tai skannata sen iSight-ohjelmalla. Apple Watchia käyttäessäsi avaat vain Apple Watch-applikaation iPhonellasi ja yksinkertaisesti valitset “Wallet ja Apple Pay”, ja yhdistät ohjelmaan Visa-korttisi.

Aina nopeaa

Käyttö on nopeaa ja helppoa. Pidä vain iPhoneasi lähellä maksupäätteen lähilukijaa ja sormea Touch ID:n kohdalla niin merkkiääni vahvistaa, että maksu on hyväksytty. Tai jos käytät Apple Watchia, voit vain tuplaklikata sivupainiketta ja pitää näyttöä lähilukijan lähellä. Ostaessasi mobiilisovelluksissa riittää, kun seuraat normaalisti ohjeita ja maksat Touch ID:n avulla.

Aina turvallista

Käyttö on varmaa ja turvallista. Visa käyttää mobiilimaksuissa tokenisaatioteknologiaa, joten voit luottaa siihen, että maksukorttisi tiedot ovat aina turvassa. Korvaamme korttitietosi sattumanvaraisesti valitulla laitetilinumerolla, joten voit maksaa huoletta. Visa-korttisi ja henkilötietosi pysyvät täysin suojattuina.

Missä Visa Apple Pay käy maksuvälineenä?

Visa Apple Pay käy maksuvälineenä kaikissa lähimaksun hyväksyvissä kauppapaikoissa.

Sama pätee myös ulkomaan matkoilla. Apple Pay –sovellusmaksuja voi puolestaan tehdä sen erikseen hyväksyvissä mobiilisovelluksissa.

Ketkä kaikki tarjoavat Visa-korttia Apple Pay -maksuihin?

Tarkistathan pankistasi, tarjoavatko he Apple Pay -palvelun.

Visa with Apple Pay: FAQ

Miten saan Apple Payn toimimaan omalla laitteellani?

Avaa ensin Wallet-ohjelma. Voit lisätä iTunes-ohjelmaan kytketyn Visa-korttisi yksinkertaisesti syöttämällä kortin turvaluvun ja sen jälkeen seuraamalla ohjeita.

Jos haluat lisätä toisen Visa-kortin, voit käyttää iSight-kameraa tallentaaksesi korttitiedot (voit myös kirjoittaa tiedot manuaalisesti) ja sen jälkeen seuraamalla ohjeita.

Huomaathan, että Apple Watchissa olevan Apple Pay-sovelluksen asetuksia ei tehdä Wallet-sovelluksen kautta. Sen sijaan voit kytkeä Visa-kortin Apple Watchiin siihen liitetyn iPhonesi kautta. Apple Watchin ruutuun ilmestyy ilmoitus, kun Visa-korttisi on aktivoitu.


Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Apple Payn kanssa?

Apple Pay toimii iPhone 6:lla ja sitä uudemmilla versioilla myymälöissä, aplikaatioissa sekä verkkosivuilla Safari-selailimella; Apple Watchilla myymälöissä ja aplikaatioissa; iPad Pro:lla, iPad Air 2:lla ja iPad mini 3:lla ja sitä uudemmilla versioilla aplikaatiossa ja verkkosivuilla; Mac:llä Safari-selaimella Apple Pay:tä tukevan iPhone 6:n tai uudemman version kanssa tai joko Apple Watchin tai MacBook Pron kanssa.


Missä voin käyttää Apple Pay:ta?

Voit maksaa Apple Pay:lla kaikissa kaupoissa, jotka vastaanottavat Visa-lähimaksuja.

Lähimaksutunnus osoittaa paikan, missä Apple Pay kelpaa maksuvälineenä.

Apple Pay käy maksutapana myös monissa mobiilisovelluksissa ja verkkokaupoissa.


Miten maksan Apple Pay:lla?

Maksaminen kaupassa

Maksaaksesi kaupassa iPhone -laitteellasi, voit vain koskettaa sillä lähimaksulukijaa pitäen samalla sormea Touch ID:n kohdalla. Kun maksutietosi on lähetetty, joko näet tai kuulet vahvistuksen kortinlukijassa ja iPhone värisee ja kuulet merkkiäänen. iPhonen näytölle ilmestyy teksti “valmis” sekä rasti merkiksi hyväksynnästä.

Tehdäksesi ostoksia kaupassa Apple Watchilla, tuplaklikkaa sivunappia ja kosketa sen jälkeen laitteesi ruudulla maksupäätteen lukijaa. Kun maksutietosi on lähetetty, joko näet tai kuulet ilmoituksen kortinlukijasta, tunnet kevyen värähdyksen ranteessasi ja kuulet merkkiäänen myös Apple Watchistasi.

Ostaminen mobiiliapplikaatiossa

Ostaaksesi jotakin sovelluksissa yhteensopivalla iPhonella tai iPadilla, valitse Apple Pay maksutavaksi niissä sovelluksissa, joissa se käy, ja paina samalla Touch ID:tä lähettääksesi maksu.


Kuuluvatko Apple Pay -lähimaksut myös korkeintaan 25 euron kertaostoksen rajoituksen piiriin?

Eivät – mobiilimaksupalveluita kuten Apple Pay:ta voi käyttää 25 euron kertamaksurajan ylittäviin ostoksiin, ja yhä useampi suomalainen kauppa tukee näitä korkean arvon mobiililähimaksutapahtumia. Näihin sisältyy maksajan tunnistaminen käyttäen Touch ID:ta (Apple Pay -maksuja varten) tai muuta tunnistusmenetelmää kuten laitteellesi syötettyä pääsykoodia. Tällaiset kortinhaltijan tunnistusmetodit tuovat lisää mielenrauhaa maksamiseen ja toimivat samaan tapaan kuin käyttäessäsi perinteistä korttimaksua (tunnistus PIN-koodilla) maksaessasi Visa-kortillasi myymälöissä. Yli 25 euron ostoksia voi maksaa mobiilimaksulla yhä useammassa kaupassa Euroopassa.


Miksi Apple Pay on turvallinen tapa maksaa Visalla?

Visan lähimaksuominaisuudet, tokenisaatioteknologia ja lukuisat muut iPhoneen ja Apple Watchiin kuuluvat turvallisuusominaisuudet turvaavat yksityisyyden suojaa ja tekevät Apple Pay -maksamisesta Visa-kortinhaltijoille helppoa ja turvallista.

Tokenisaatioteknologiapohjaiset Visa-maksut Apple Pay:ta käyttäen

Kun liität Visa-korttisi Apple Pay -applikaatioon, maksutietosi (mukaan lukien Visa-kortin päällimmäiseltä puolelta löytyvä 16-numeroinen korttinumero) korvataan Visan ja kortinmyöntäjäpankin toimesta erillisellä laitetilinumerossa (Device Account Number), joka voidaan turvallisesti tallettaa Apple-laitteille ja toimittaa edelleen vähittäiskauppiaille Apple Pay -maksutapahtuman käsittelemiseksi.

Visa-korttisi numeroa ei talleteta millekään laitteelle, jolla käytetään Apple Paytä eikä Applen palvelimille – korttitietojasi ei myöskään koskaan jaeta kauppiaille palvelun kautta, mikä tuo merkittävän lisäturvan maksamiselle.

Visa payWave for Mobile

Visa payWave for Mobile -ohjelma toimii yhdessä Secure Elementin (turvallisuuden varmistamiseen kehitetty siru iPhonessa ja Apple Watchissa) kanssa. Se luo dynaamisen ja turvallisen koodin jokaiselle maksukerralle. Tämä kryptattu koodi on maksutapahtumakohtainen ja se jaetaan myyjille Apple Pay-applikaatiossa Visa-korttiasi varten luodun laiteitilinumeron lisäksi. Tämä informaatio mahdollistaa sen, että Apple Pay -maksut käsitellään kuten tavalliset Visa-korttimaksut.

Touch ID

Applen Touch ID -teknologia auttaa varmistamaan henkilöllisyytesi vaivattomasti jokaisen maksutapahtuman yhteydessä, kun käytät Apple Pay:ta. Vain yhteensopivan iPhonen koskettaminen sormella riittää.


Voinko käyttää Apple Payta maksaessani lähimaksulla ulkomailla?

Kyllä, Apple Pay on käytettävissäsi niissä myymälöissä, joissa lähimaksut sallitaan. Tunnistat ne kassalla olevasta lähimaksutunnuksesta.


Tarvitaanko Apple Pay -maksamiseen verkko-/ mobiiliverkkoyhteyttä?

Suorittaaksesi Apple Pay -lähimaksutapahtuman sinun ei tarvitse olla yhteydessä internetiin ostotapahtuman aikana. Dataverkko tulee kuitenkin olla aktivoituna liittymässäsi, jotta voit käyttää palvelun kaikkia ominaisuuksia – liittymäsopimuksestasi riippuen, Apple Payn käytöstä saatetaan periä ylimääräisiä viesti- ja tiedonsiirtokuluja. Korttisi myöntäneen pankin sopimusehdot pätevät kaikissa Apple Payllä tekemissäsi ostoksissa.


Miten tietojeni parempi turvallisuus varmistetaan?

Käytettäessä tokenia (laitetilinumero) maksutapahtumien käsittelyssä, Visa-kortin tietoja ei jaeta tehdessäsi Apple Pay -ostoksia. Tämä vähentää väärennösten mahdollisuutta, koska ainoastaan laitetilinumero ja maksutapahtumakohtainen dynaaminen turvakoodi ovat käytössä jokaista maksutapahtumaa käsitellessä. Visa-korttisi tietoja ei itse asiassa koskaan jaeta myyjälle tai talleteta Applen palvelimille.

Lisäksi, jos laitteesi häviää tai varastetaan, voit käyttää Etsi iPhoneni -toimintoa laittaaksesi laitteen Kadonnut-tilaan. Voit myös poistaa laitteen kaikki tiedot. Lisäksi voit kytkeä iPhoneltasi, iPadiltasi, Apple Watchistasi ja iCloud-tililtäsi pois mahdollisuuden maksaa pankki- ja luottokorteilla. Sinun tarvitsee vain kirjautua osoitteeseen iCloud.com ja klikata Asetukset-osiota.

Korttisi numeroon tai henkilötietoihisi ei kuitenkaan päästä käsiksi, joten sinun ei tarvitse sulkea Visa-korttiasi.


Kuinka iPhoneni/ Apple Watchini välittävät maksutietoja?

Kun teet lähimaksuostoksia iPhonellasi tai Apple Watchilla, aktivoi ensin maksutoiminto, kosketa laitteellasi kevyesti lähimaksulukijaa ja seuraa maksupäätteen ohjeita. Laitteellesi talletettu laitetilinumero (Device Account Number) siirretään yhdessä erityisesti tätä tapahtumaa varten luodun kryptatun, dynaamisen turvakoodin kanssa suoraan lähimaksupäätteeseen maksua käsiteltäessä. Maksu tapahtuu aivan kuten muovisella Visa-lähimaksukortillakin, mutta käyttäen iPhonen ja Apple Watchin NFC-teknologiaa.


Mistä tiedän, milloin ja missä laitetilinumeroani on käytetty?

Apple Payn laitetilinumero linkitetään Visa-korttiisi, joten voit seurata suoritettuja Apple Pay -maksuja normaalisti pankkisi verkko- tai mobiilipalvelussa. Voit seurata Apple Pay -maksuja vaivattomasti myös Wallet-ohjelmassa.


Voinko poistaa pankki- tai luottokorttini/laitetilinumeroni Apple Paysta?

Kyllä, se onnistuu ilman muuta. Tämän voit tehdä Wallet-sovelluksen kautta iPhonellasi, iPadissa tai Apple Watchissa. Jos poistat Apple Paysta pankki- tai luottokortin, samalla myos tähän korttiin yhdistetty laitetilinumero poistuu palvelusta. Voit silti edelleen tehdä ostoksia muovisella Visa-kortillasi tavalliseen tapaan.


Kuinka myyjät hyväksyvät Apple Pay -lähimaksuja maksupäätteellä tai Apple Pay -sovelluksessa?

Kauppiaat

Jokaisessa Visa-lähimaksut hyväksyvässä myyntipaikassa voidaan suorittaa myös Apple Pay -maksuja. Mitään muutoksia maksupäätteisiin tai kassaan ei tarvita Apple Pay -maksujen tukemiseksi niissä paikoissa, joissa myös Visa-lähimaksaminen on mahdollista.

Jos olet kauppias ja kiinnostunut vastaanottamaan Visa-lähimaksuja liikkeessäsi, tilipankkisi voi kertoa prosessista tarkemmin. Käytäntö perustuu samaan Visa-teknologiaan kuin sirukorteissakin, mikä tuo tiettyjä etuja:

  • Nopeus: parempi ja nopeampi palvelu sinulle ja asiakkaillesi
  • Vaivattomuus: lyhyemmät jonot ja vähemmän hylättyjä ostoskoreja
  • Turvallisuus: pienempi virheiden ja väärinkäytön mahdollisuus
  • Kestää aikaa: hyväksyy kaikki Visan lähimaksukortit, - rannekkeet, -avaimenperät, puettavat lisävarusteet sekä mobiiliratkaisut – kuten Apple Pay
  • Enemmän tyytyväisiä asiakkaita

BLähi- ja mobiilimaksujen hyväksymisestä kiinnostuneille kivijalkaliikkeiden myyjille lisätietoa ja hyödyllisiä neuvoja: Visa Europe sekä UK Cards Association web site.

Applikaatiokumppanit

Myyjät, jotka haluavat hyväksyä Apple Pay™ -maksutavan iOS applikaatiossaan, voivat integroida ominaisuuden käyttäen Applen ohjelmistokehityspakkausta (SDK). Lisätietoja Apple Pay™ applikaatioiden välillä tapahtuvien maksutapahtumien hyväksymiseen liittyvästä integrointiprosessista (sekä lista Applen Apple Pay -applikaatiokumppaneista): https://developer.apple.com/apple-pay/

Apple, Applen Apple Pay -logo, Touch ID, iPhone, iPad, Apple Watch, iSight ja Passbook ovat Apple Inc:in tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Lähimaksusymboli (The Contactless Symbol) on EMVCo, LLC:n tavaramerkki, joka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa ympäri maailman. Apple Pay:ta käyttävät lähimaksut TFL:llä toimivat toistaiseksi vain iso-Britanniassa myönneityillä luottokorteilla.