Frigör möjligheter för alla

Vi är ett betrott nätverk och världsledande inom digitala betalningar som arbetar för att undanröja hinder och få fler människor att bli delaktiga i den globala ekonomin. Vårt syfte är att förbättra villkoren för alla överallt genom att vara det bästa sättet att betala och få betalt.

Innovation skapad för att hjälpa alla

Innovation finns i vårt DNA, det är grunden för vår verksamhet och kärnan i allt vi gör.

Visa hjälper till att driva den globala ekonomin

Vi förbinder företag, banker och myndigheter i fler än 200 olika länder och territorier över hela världen.

4.2 B

Visa-kort förbinder människor globalt¹

~15 K

Finansinstitut²

263 B

Betalningstransaktioner³

100 M+

Inlösenställen världen runt⁴

Omvandlar transaktioner

Vi ser enorma tillväxtmöjligheter inom betalningar och accelererar våra ansträngningar att omvandla konsumentbetalningar på 18 biljoner USD från kontanter och checkar till digitala betalningar.

Frigör möjligheter

Vårt utbud av nätverksstrategier skapar möjligheter att aktivera digitala betalningar för konsumenter, företag och myndigheter över hela världen genom att underlätta betalningar för P2P, B2C, B2B, B2b och G2C.

Stödjer din verksamhet

Betalningar fortsätter att utvecklas. Precis som din verksamhets behov. Visa erbjuder därför sina kunder en rad tjänster som täcker allt från bedrägerihantering och säkerhet till dataprodukter, rådgivning och statistik.


Banbrytande betalningsteknologi

Vår resa startade 1958, året då Bank of America lanserade det första kreditkortprogrammet för konsumenter i USA. Vi expanderade internationellt 1974 och introducerade betalkortet 1975. Under 2007 slogs olika lokala företag runtom i världen ihop och bildade Visa Inc. och under 2008 blev företaget börsnoterat under en av de största börsintroduktionerna i historien. Idag är vi verksamma i mer än 200 länder och territorier med produkter och tjänster som är tillgängliga på kort, bärbara datorer, surfplattor, mobila enheter med mera. Vi fortsätter att utvecklas, men vårt syfte förblir densamma: att vara det bästa sättet att betala och ta emot betalningar för alla människor, var de än befinner sig.

BankAmericard

1958

Bank of America lanserar BankAmericard, det första kortet med en ”revolverande kredit”-funktion

Visa blir till

1976

BankAmericard blir Visa – ett namn som låter likadant på alla språk

Träffa Visa Inc.

2007

Visa bildar ett globalt bolag, medan Visa Europe förblir medlemsägt

Visa’s Lynne Biggar, Kelly Tullier, & a group of 10+ year employees joined by NYSE President Stacey Cunning to celebrate Visa’s 60 years of existence.
¹ Från den 31 december 2022;
² Från den 31 mars 2023;
³ För de 12 månaderna till och med den 31 mars 2023, inkluderar betalningar och kontanttransaktioner;
⁴ Data som Visa har fått tillgång till genom inlösande institutioner och andra tredje parter från den 31 december 2022. Rapporterade inlösenställen inkluderar en uppskattning på 20 miljoner småföretag som använder betalningsförmedlare.